Sunday, November 9, 2008

Fever & asthma!

Lamenyer mengupdate blog nie.
skali lg blog nie bersawang.kekeke.
bkn i tanak update blog nie tp sb i pulang ke rumah my granny masa raya aritu, n last week br pulang ke rumah smula. kt uma granny tade connection internet,2 yg taleh m'update 2.huhu.
mulai arini akan ku kembali m'update blog neyh!yeeaaahhaa!!

Cite sal fever & asthma nie kan.saket ati btol la.haish!
mao taw x ape yg wat i nie saket ati sangat?! act, cite dia camnie.
Ada ke patut time raya aritu tetibe jer i start demam!Ari raya pertama plak 2.hampeh btol la.terseksa jiwa raga ku ini.
Then, masa abe nyer wedding ceremony, i kena serang asthma plak.
n asthma kali nie memang menyerang i giler2 la smpai semput2 segala!.
x mcm biasa, slalu kalo kna asthma xpenah semput giler mcm 2.memang seksa giler.rasa mcm nk mati pown ada time 2.huk, org lain sume hepi2 jer time raya n wedding abe 2. n i mcm ape ntah.taleh nk brsuka ria pown.xlarat.huwaaaaaaaaa!

and kemarin, skali lg i rasa saket tekak yg tramat sgt.
huhu. itu adalah petanda i mao diserang oleh demam lg skali.
n lepas 2 mmg btol la jangkaan ku ini. i mula demam skali lg.
i pown gtaw la ngan si dia nie.yg i mula start demam lg.then si dia sebok nk bwk i g klinik n wat test darah, katanya i nie da msk sbulan saket xowqey2 jgk,batok n flu 2 dari raya lg xbaik2!.waaa..takot babe! i tanak wat test darah!!takot!!

Tadi si dia n i ke klinik sb si dia jga sudah dijangkiti oleh virus demam, batok, flu yg ada kt i skang nie.huhu.cian dia.gara2 i pembawa virus nie.dia pown dijangkiti jgk skang.sowie hun..huhu.
dlm klinik td plak, dia dk ckp i kna wat jgk blood test.tp i tanak la.then dia mengalah jgk akhirnya.dia ckp tya doctor 2 dlu cemana,kalo doctor ckp xperlu buat blood test 2 br owqey.
then, kami berdua pown msk la ke bilik doctor 2.n know what? i xkna buat blood test pown taw!lega banget.si dia jer yg kalot kan?hikhik.doctor ckp i cme dmm biasa jer n dia da bg ubt pown..wee~

tp i still sedeyh jgk nie.
apsal la penyakit2 nie slalu jer serang i skang.
i da xtahan la saket2 slalu mcm nie.hukhuk.i mao jd org yg sentiasa sehattttt!!!
tanak idup dgn brgantung ngan ubat!
n tanak saket2 mcm nie lg. hukhuk.*sad*

7 secrets:

maskedmaster said...

olololo.. ciannye die.. len kali u kena jaga kesihatan ok .. jangan men debu.. kalo u sakit lagi, i akan pastikan doctor tu amek darah u!!! whohahahahahah

nieja said...

hoho..
take care my dear!

marlyn said...

maskedmaster: hoho. owqey bos! haks!


nieja: thanx kak nieja. u 2 take care ok?! hehe

cHaDacHaDa said...

jgn ponteng mkn ubat babe.
antibiotik mmg tak sedap tapi goooood for ur health.

marilah membanteras sawang2 blog.
tu yg sakit tu.

lalalalalala lariksss~~

marlyn said...

chadchada: hahahaks, btol jgk kan?
nie msti psal byk sawang kt blog neyh! hehe~ tp mls giler nk mgupdate skang.huk.

Totin Jamain said...

heyyy bile nak update lg ni
takkan tak baik2 lg
aagaggaaa

mrGoodguy said...

kalau ada astma..tokleh main nge kucing doh laaaa